torsdag 26 juli 2012

Det kunde bli slutat i riktig tragedi... Vi hade tur och det blev ett lycklingt slut

Det var en mardrömmens dag i går. Som tur är slutade det lyckligt. Men vill verkligen rikta en brasklapp till alla er som fortfarande inte förstår varför och ifrågasätter att vi inte säljer våra bengaler som utekatter. Det är inte bara i stan det lurar dödligafaror...

Gick ut till rastgårdarna som vanligt och får då se Ringo som befinner sig utanför en annan hankattsbur. Han har på något vis rymt från sin rastgård. Försöker få fatt i honom men han slinker hela tiden undan. Han är stressad av både de andra hanarna och värmen. Hämtar snabbt Mattias. Vi  släpper inte Ringo ur blicken utan försöker på alla möjliga sätt att få fast honom men han är snabb och vill inte bli fångad. När han slinker under kattbarackerna kan vi inte komma under efter honom. Vi avvaktar och tillslut klättrar han upp på sin rastgård och lägger sig på nättaket. Där vi även hittar det lilla hål har lyckats tagit sig igenom. Vi provar att klippa upp taket mer för att försöka få honom att självmant gå tillbaks men han ligger bara kvar. Tillslut lugnar han sig lite och jag kan stå och klappa honom och tar sen ett fast tag om honom. Det är nu eller aldrig. Han vill inte bli fångad och spjärnar emot, han spänner in en vass klo djupt rakt i armen. Det gör ONT men nu när jag har honom fast får det göra hur ont det vill. Han ska in i sin rastgård igen. Känns så skönt när jag släpper in honom och han börjar lugna sig efter sin strapats och blir den keliga kille han normalt sett är.
Ringo myser efter att ha blivit infångad efter rymningen.
Ringo är nöjd att vara tillbaka hemma i rastgården

Vi lagar alla hål. Allt känns bra tills jag stelnar till av oro igen. Seductive Wild är borta. Hon var i samma rastgård som Ringo och måste smitit ut ur samma hål.  Henne ser vi inte röken av. Vet inte alls var vi ska börja leta. Allt känns fruktansvärt. Tankarna viner genom huvudet. Hur länge har hon varit ute, när såg jag henne sist, har hon blivit skrämd av vår hund, kan räven ha tagit henne? Letar i buskar och kikar upp i träd. Ropar och lockar. Går in i ladan och tänker att hon kanske sökt skugga för att komma ifrån hettan ute. Då hör vi ett desperat MJAUUUU och ett till och ett till. Vi lockar på henne och försöker lokalisera vart hon är. Vi lokaliserar det till en gammal silo. Klättrar upp för den höga smala trappen och tittar ner. Där på botten bland dammiga gamla sädeskorn är hon.

PÅ botten av silon syns Seductive Wild
På botten av silon syns Seductive Wild

Hon  mjaoouuar och försöker hoppa upp men kanterna är helt släta och silosen väldigt stor och djup. Stackarn måste klättrat upp, kanske av nyfikenhet men sen tappat balansen och trillat ner i vad som kunnat bli hennes dödsfälla.

Vi försöker tömma ut det sista i silon för att få ut henne men inser att det är för mycket säd i den så det blir svårt. Vi försöker därefter få henne att klättra på ett nät vi firar ner. Men hon är bara rädd för det. Hon känns utmattad och kämpar mindre och mindre.Vi måste göra något snabbt. Bestämmer oss för att såga upp ett hål i silon. Jag tittar på henne ovanifrån och försöker prata lugnt med henne när Mattias startar motorn på sågen. Hon får panik av ljudet och far runt. Jag tror nästan att hon ska dö av hjärtinfarkt eller nåt sånt. Hemskt. Hon lyckas komma upp på en avsats i form av en slät skiva som lossnat lite från väggen. Hon försöker klamra sig fast men glider ner bakom den och kläms. Hon mauar inte längre.  Det är brått nu. Hennes krafter börjar ta slut. Vi springer snabbt och hämtar en fotboll som vi lägger i en plastpåse och firar ner för att försöka skrämma ut henne från stället hon sitter fast i. Det lyckas och en rädd men glad bengaltjej kommer utrusande ur hålet som vi sågat upp. Jag tar snabbt och sätter henne i transportbur. En stor hemsk sten lättar från hjärtat. Hon är räddad!!! Mardrömmen är över!!! Vågar knappt tänka på vad som hänt om vi inte gått in där i ladan just då och hört henne.

Silon där Seductive Wild ramlade ner, PÃ� bilden syns silon efter att vi sÃ¥gat hÃ¥l och räddat Seductive Wild
Silon efter att vi sågat hål och räddat Seductive WildSå alla ni som tror att katter alltid klarar sig själva och alltid måste få gå fritt. Snälla tänk över detta  en gång till om du är rädd om den!

Seductive Wild vräker i sig mat efter att ha blivit räddad ur silon
Hungrig efter fångenskapen i silon