tisdag 18 november 2008

Film - Bengalkatt med spring i benen

Film - Busig bengal

En hälsning från Tamleopardens Great Adventure & Tamleopardens Fuel for Life

"Hej på er!Hoppas att allt är bra med er.
Måns och Morgan mår bara bra. Måns är nu kastrerad, han blev det i måndags och allt gick bara bra. Han skulle ju vila efter hemkomsten, ligga i ett mörkt rum i lugn och ro, men så fort jag öppnade transportburen började han springa runt och busa. HELVILD! Så efter en stund började han blöda lite från såret, men det var inte så farligt och de slutade ganska snabbt.
Morgan har blivit den "gamle herrn" i huset, medans Måns är den busiga ungen som har väldigt mycket överskottsenergi. Kan nästan aldrig sitta still, utan rör på sig nästan hela tiden.Han har börjat med att han ska mysa på nätterna och om han inte får Mattes uppmärksamhet så kommer det ett nafs någonstans, ex i ryggen eller axeln. Men han är så söt när han somnar bredvid en. När han nafsar en på nätterna brukar jag stänga ut dem från sovrummet, men då öppnar Morgan dörren efter ett tag.
Han är en sån go liten kille och han har fortfarande silkeslen päls, känns nästan inte att man tar i honom. Han gillar inte riktigt att bli hållen, men vi jobbar på det. Han kurrar så högt och det är så mysigt, men det var ju en av alla saker som gjorde oss så förälskade i honom. Han har lite små roliga ljud för sig, när han dricker smaskar han bl.a.! :D
Storebror Morgan ger honom några uppläxningar då och då, men de är så mysiga tillsammans. Morgan ser alltid till sin lillebror.
Morgan är lika ståtlig och bestämd som alltid och Måns har blivit riktigt snygg han med! Morgan gillar ju också att mysa och lägger sig över bröstet på en när man sover, senast i morse kom han och la sig där och verkligen myste. Han lägger sig så högt upp att han ska vidröra ansiktet. Jag älskar att vakna så! :D Morgan får sina perioder då han vill ha mer uppmärksamhet och så kommer de perioder då han gärna ligger för sig själv.
När vi är ute och promenerar låter Morgan alla andra katter veta att det är han som bestämmer, han burrar upp sig och blir SÅ stor! Han jagar bort alla huskatter han ser, som är ute och går på egen hand! P.S. Jag skickar bilderna i kväll eller i morgon, sitter på jobbet nu så det är lite svårt att komma åt bilderna. Men vi vill att ni ska veta att båda killarna har det jättebra och trivs väldigt bra tillsammans. Måns fick en ordentlig koll hos veterinären innan kastreringen och allt såg jättebra ut och han behövde inte sövas, utan lokalbedövning och lugnande gick bra. Vi älskar våra småkillar! Ni får jättegärna komma på besök snart igen, skulle vara jättekul! :D
Kramar från Emma, David, Måns och Morgan"

Hälsning och bilder från Tamleopardens Armani

"Hej ! Hälsingar från Vasa och Nelzon! Vi mår bra och lillemannen Alex växer och mår fint. Han accepterar den nya familjemedlemmen men skall hellst ligga på hans ställen. Han är lite sur på mig på kvällarna då min famn är upptagen och han måste gå och lägga sig på golvet. Annars tycker han om att köra ett race och hoppa och leka just där Alex ligger under babygymet. Då brukar jag vara lite arg på Nelzon. Han tycker om att vara med oss om dagarna och kommer alltid och lägger sig bredvid där vi är. På mornarna är det hans plikt att säga "Go Moron" åt Celina så då håller vi honom och Celina får krama och säga "moro", det tycker han om ;-). Sköt om er alla! Höstliga Hälsningar Melinda med familj"


Hälsning och bildbomb från Tamleopardens Star Pilot & Tamleopardens Voodoo Magic

"Hej! Nu är vi hemma igen! Resan hem gick bra, lite gnäll var det dock:)De är nu mycket pigga, nyfikna och busiga katter. Skickar med några bilder på busfröna. Lillens spottar börjar bli mer och mer framträdande och hans päls har blivit mjuk och silkeslen, men Voodoos är ännu mjukare. Många kramar från två buskatter och Björn & mig! "
Hälsning från Tamleopardens Viva Forever

"Allt går jättebra!!!
När hon är i lägenheten, har hon kul, far runt, kollarallt, har hoppat/fallit ner i badkaret när Reb duschat, har invigthöga katthyllan, med stor förtjusning, och sover gärna på Rebecka ochspinner lika intensivt som nånsin. Biff och strumpor måste dödas, ochhon rör sig med en otrolig elegans. Avmaskat båda igår och idag. Nemeaprotesterar MYCKET kraftigare än lille Nemo, men Rebecka har fått inrätt grepp nu så det gick supersnabbt idag och bara ett nytt rivsår!:D
Det är helt underbart att ha katt igen. Båda är mysiga ochallteftersom kommer de säkert fylla största delen av varandrasintresse!
Vi är MYCKET nöjda!!!!!!Men det var en kul detalj: Bådas foder finns även i köket. När desläpps ut dit väljer BÅDA helst att äta den andras foder!! Omväxlingförnöjer, gissar jag!
Vi har skaffat barnsäkerhetsspärrar till fönstret, på AKTA inne istan, och ny sele till Nemea men den var för stor, så det blir omköp!
Anna"

TUSEN TACK!!!
Det är så roligt att få bilder och hälsningar från våra utflyttade Tamleoparder! Stort tack!!! Ska snart ta i tu med att uppdatera med lite nya hälsningar. Var allt för lång tid sedan sist. Tiden springer tyvärr lätt ifrån mig :(