onsdag 7 januari 2009

Tamleopardens NovaSpace

"Hej! Ville bara skriva och säga att allt går jättebra med NovaSpace som numer heter Panthera. Hon verkar trivas jättebra, äter leker och sover om varannat:) Hon är mycket social även mot besök vi får. Hennes favoritleksak är den lilla råttan vi fick med utav er och en plastpinne med ett gummiband med fjädrar och skinntrådar längst uti änden som vi köpt. Den kan hon ta i munnen och släpa på och lägga fjädrarna brevid oss i sängen när hon tycker det är lekdags och inte vill att vi ska sova mer. (Man vaknar av ljudet av pinnen mot golvet) Hon blir även bättre och modigare på att klättra i sin klätterställning, nu är hon uppe i toppen på ett kick och blir även bättre på att ta sig ner. I början klättrade hon upp men blev feg/rädd att ta sig ner men det går nu bra. Hon vill alltid vara med och vara där allt händer en riktigt gosig kisse som vi älskar!Hoppas eran flytt gått/går bra!God fortsättning Mvh /Evelina"

Tamleopardens Great Adventure & Tamleopardens Fuel for Life

Nya familjemedlemmar

I måndags var vi och hämtade hem shettisarna Malte (fux) och Whopie (mörkbrun). Malte hämtade vi på Färingsö, han totalvägrade att gå på släpet. Trodde nästan att vi inte skulle få med honom hem. Vi drog och drog och mutade med allt möjligt smaskigt men han slet sig loss från grimman och sprang runt, runt på gården. Till slut fick vi tag på honom igen och vi spände åt grimman bättre och tillslut lyckades vi bokstavligen släpa in honom på släpet. Väl inne i vagnen var han lugn och snäll :)

Whopie var som tur var jätte lätt att lasta. Hon gick på på en gång :) Henne hämtade vi i Söderbärke. Det blev ett äventyr från morgon till sena kvällen att hämta hem hästarna.

Det var underbart att se att Malte och Whopie blev kompisar på en gång. Dom sprang runt och busade massor i hagen :)

Oscar var jätte glad över att ha fått hem sin Malte! :)

Rekordkallt?!?!

Det visade sig att -20 inte var slutet på kylan... tempen gick ner till -25 som kallast, brrr!!!