måndag 22 november 2010

Mini 8 år!!!

Blev så glad att höra från Mini och hennes matte Eva. Tiden går verkligen fort.

"Hejsan Carina!

Igår firades lilla Minias 8e födelsedag! Hon kalasade på strömming och busade med favorit leksaksmössen som har ett ljud när hon kastar runt med dem.
När hon leker med dem så "flyger" mattorna i hela hemmet:-)
Hon är en så enastående underbar rolig och klok katt. Jag har fortfarande aldrig sett henne arg, (hon har bara fräst åt grannens katt men aldrig mot någon människa). Hon litar fullt ut på människor vilket är så härligt. Hon har fått en underbar "barndom" av er och lika trygg "ålderdom" hos mig. Hon pratar mycket och är med överallt, nyfiken och lekfull som en kattunge. När jag kommer hem från jobbet sitter hon vid dörren och mjauar högt, och när jag kommer in lägger hon sig på rygg i hallen och rullar runt. Min son sa att hon börjar mjaua vid dörren ca 5 minuter innan jag kommer, precis som om hon vet...
Måste erkänna att jag skämmer bort henne med "blötmat", (som hon gillar jättemycket) men hon har inte ökat ett gram i vikt sedan jag fick henne från dig. Hon är lika liten och slank. Kanske genetiskt och sedan får hon "tokspel" minst två gånger per dag, då flyger mattorna och ger säkert bra motion.
Vi brukar leka "blinkleken", hon ser rätt in i mina ögon och när jag blinkar så blinkar hon med. Känner en så otrolig samhörighet just då.
Mitt kusin barn från Göteborg var på besök ett par dagar, hon bor på landet och har en huskatt som vaktar gården från möss där hon bor. Hon var nästan chokerad av Mini som är så social och tar stor plats, pratar och vill vara delaktig i allt som händer. Hon tyckte att Minia var mer som en hund fast smartare:-)
Mina vänner reagerar när de ringer mig för då pratar Minia jättehögt i bakgrunden, precis som ett barn när mamman riktar uppmärksamheten på annat håll.
Jag betraktar Minia som familjemedlem med samma respekt och omsorg som alla andra nära och kära.
Minia är så underbar! Allt tack till dig Carina, att hon finns i mitt liv!
Kram Eva"