tisdag 10 februari 2009

Nu är det riktig vinter här!

Barnen pulsar glatt runt i snön... blir förståss en och annan sur och ledsen min när de ramlar och inte kan ta sig upp eller får snö i ansiktet. Framför allt Eric känns som en påbylsad michellingubbe. Han kan gå och röra sig ståendes men så fort han tappat balansen är han en skalbagge på rygg som är helt utelämnad till att jag hela tiden kommer och lyfter upp honom igen.Det känns så friskt och vackert ute med all snö som så mjukt bäddar in allt under sitt gnistrande vita täcke.

Idag fick både Oscar och Eric följa med när Oscar skulle rida på Whopie. Brukar annars passa på när Eric sover middag. Det kan annars bli rätt livat och svårt att hålla koll på två grabbar och en häst.


Förut tyckte Oscar att Malte var hans häst och Whopie var Erics men nu säger han precis tvärt om. Det var knappt så att Eric fick sitta på "Oscars Whopie".Eric ville gärna rida mer men Oscar tyckte att det var hans tur. Det slutade med att båda pojkarna fick samsas en stund på Whopie.

Att dela häst var inte så populärt hos någon av dem. Jag lyfte av Eric och lät Oscar rida själv på Whopie i paddocken. Gick verkligen jätte bra. Han lärde sig till och med att "styra".


Eric tröttnade på att titta på när Oscar red runt. Han var trött och ville in och sova. Så fort jag inte bar runt honom skrek han. Så efter en stund gick vi in allihop. Eric somnade fort i sin säng :)

3 kommentarer:

 1. Oj, vad mycket snö ni har!! Småkillarna måste ju tycka att det är toppen, men tycker synd om er "stora" med all snöskottning :)

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det ser ut!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vilka fina bilder. Rena drömlandskapet. Häst, häst skriker vi båda. Vad duktiga Oscar och Eric är på att rida! Mattias måste nog skaffa en plog.
  Kram Olivia och Sixten

  SvaraRadera